KAHRAMANMARAŞ / PAZARCIK - Pazarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Pazarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Adres
AHMET BOZDAĞ MAH. ŞEHİT JANDARMA ÇAVUŞ FEDAİ TÜRKMEN. SK. PAZARCIK MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO 18 İÇ KAPI NO 1 PAZARCIK / KAHRAMANMARAŞ
Vizyon
Ülkemizde;gerek resmi gerekse özel sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan,vasıflı,bilgili,tercih edilen sağlık elemanları yetiştiren,her zaman saygınlığını koruyan,bağlı bulunduğu kurumun amacına hizmet etmekle gurur duyan,sağlık eğitiminin ciddiyetini ve önemini benimsemiş,öncü bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarabilecek araştırmacı,kendini yenileyen,bilimin ışığında kendisini yetiştiren,ülkesine ve insanlığa karşı sorumluluk duygusu yüksek,milli,manevi,ahlaki ve insani değerlerle bezenmiş,mesleğinin kutsallığı ve önemini benimsemiş,din,dil,ırk ve cins ayrımı yapmadan mesleğini severek ifa eden sağlık meslek elemanları yetiştirmektir.
Başarılar
2017-2018 ve 2018/2019 kitap okuma yarışması il ikinciliği. 2017/2018 YKS( YGS) net bazında ilçe birinciliği ve il 3. lüğü( MTE´e bağlı kurumlar arasında) 2017/2018 KADEP ilçe üçüncülüğü
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :2
Öğretim Şekli :Tam gün
Başlama: 08:00 Bitiş: 17:00
Kalorifer- Katı Yakıt
Ulaşım
Pazarcık ilçe merkezindedir. Kahramanmaraş ve Gaziantep´ten dolmuşlarla ulaşım sağlanmaktadır.
Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün hemen arkasındadır.
İlçe Merkezinde, il merkezine uzaklığı 46 km.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
OKULUMUZ, 2020 EĞİTİM YILINDA YEREL YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALMIŞ OLUP EN DÜŞÜK DİPLOMA PUAN 79´DUR.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2019/2020 Eğitim yılında 2 öğrenci dört yıllık fakülte 17 öğrencimiz iki yıllık meslek yüksekokulu ve 1 öğrencimiz Hava Astsubaylığını kazanmıştır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%50
Sportif Etkinlikler
2019 Pazarcık İlçe Voleybol ikinciliği 2019 Kahramanmaraş Kız Voleybol Genç-B kategorisi çeyrek final.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2015 yılı Avrupa Birliği Kantranfüzyonu ve Teknikleri Semineri çalışmaları kapsamında 16 öğrenci ve okul müdürümüz İtalya´nın Modena kentinde seminere katılmıştır.